Medical Education Unit

National Medical Commission

NCs/RCs for National Faculty Development - JIPMER

Revised Basic Course Workshop & AETCOM in Annapoorana Medical College & Hospitals, Salem

Dates of rBCW & AETCOM 29, 30 Sep & 1 Oct 2021

Observer: Dr. Z. Zayapragassarazan, Professor & Head, Department of Medical Education, JIPMER

3 days program of Revised Basic Course Workshop (29th September, 30th September & 1st October) AMCH, Salem.

	Day 1 (29.09.2021)					
Day Time	Session	Objectives	Duratio n	Faculty		
9:00	Introduction: ice breaking and Group Dynamics	Understand and apply concepts of group dynamics and team based functioning in teaching and learning	60 minutes	Dr. R. Niruba Dr. N. Vijayakumari		
10:00	System's Approach, Principles of adult learning, Learning process	a. Use principles of adult learning in the teaching learning processb. Use the system's approach for instructional design	75 minutes	Dr. N. Vijayakumari		
11.15		Tea break				
11:30	Goals, roles and Competencies: CBME*	a. define goals, roles and competencies and explain the relationship between each other b. elaborate the principles of competency based learning	45 minutes	Dr. R. Niruba		
12:15	The IMG – Goals, roles and Competencies	a. be sensitised to the goals, roles and global competencies as developed by the Medical Council of India	15 minutes	Dr. R. Niruba		
12:30	Learning domains and progression of learning	a. classify and define learning domainsb. demonstrate a basic understanding of hierarchy of knowledge	30 minutes	Dr. R. Niruba		

		progression			
13:00	Lunch		45 minutes		
13:45	Objectives - Writing objectives - Developing objectives from competencies, linking learning and assessment with competencies*	 a. differentiate competencies from objectives b. develop objectives from different competencies c. explain the relationship between objectives, learning and assessment 	60 minutes	Dr. N. Vijayakumari	
14:45	Workshop on writing objectives*	a. develop objectives from competencies and specify the domain and the skill level	60 minutes	Dr. N. Vijayakumari	
15.45	Tea Break				
16:00	Introduction to assessment	a. elaborate the principles and typesof assessmentb. explain the utility of assessment	45 minutes	Dr.R. Sujatha	
16:45	Close				

^{*-} use AETCOM Module and Revised UG Curriculum for this session

	Day 2 (30.09.2021)					
9:00	Choosing a teaching method for objectives and competencies – Workshop	choose the appropriate teaching method for various objectives and competencies	90 minutes	Dr. N. Vijayakumari		
10.30	Tea Break					
10:45	Interactive and Innovative teaching methods including Large Group (Demo), Small Group (with demo) and appropriate use of media	 a. use the principles of interactive learning in a large group b. use the principles of interactive learning in a small group c. choose appropriate media for a given learning session 	105 minutes	Dr. R. Sujatha Dr. R. Niruba		
12:30	Writing a lesson plan	develop a lesson plan appropriate to the objectives and teaching learning method	45 minutes	Dr. R. Sujatha		
13:15	Lunch		45 minutes			
14:00	Assessment planning*and quality	a. write an appropriate essay question	120 minutes	Dr. R. Sujatha		

	assurance, Writing the correct essay question, short answer question and MCQ	b. write an appropriate short answer question c. write an appropriate MCQ		
16:00	Tea break		15	
			Minutes	
16:15	Internal assessment and	develop a plan for internal	40	Dr. T. Uma Maheshwari
	Formative assessment	assessment and formative	minutes	
		assessment		

^{*} use AETCOM module and Revised UG Curriculum for this session

		Day 3 (01.10.2021)			
9:00	Discussion on AETCOM Module: Reflection and Narrative	a. demonstrate the ability to use the AETCOM module for Basic Course in MET to be held b. demonstrate the ability to write reflection & narrative on AETCOM Module c. demonstrate readiness to launch AETCOM module in own college	60 minutes	Dr. A.S. Bharranitharan	
10:00	Matching assessment to competency, objectives and learning Workshop - Choosing the right assessment	choose the right assessment method for a given objective/ competency and learning method	60 minutes	Dr. T. Uma Maheshwari	
11.00	Tea Break		15 minutes		
11:15	Effective clinical and practical skill teaching	a. teach skills effectively b. teaching skills at the workplace c. use a skills lab effectively	60 minutes	Dr. A.S. Bharranitharan	
12:15	Assessment of clinical and practical skills	a. assess skills effectively b. assess skills at the workplace c. use a skills lab to assess competency in skills d. design a skills assessment station	60 minutes	Dr. R. Sujatha	
13:15	Lunch		30 minutes		
13:45	Assessment of clinical skills (cont.)		60 minutes	Dr. N. Vijayakumari	
14:45	Improving SDL through technology	a. promote self directed learning (SDL) in students b. use technology to improve self directed learning	30 minutes	Dr. R. Sujatha	
1515	Tea Break				
15:30	Feedback	provide effective feedback to students	30 minutes	Dr. R. Niruba	
16:00	Educational	a. understand avenues for	45	Dr. A.S. Bharranitharan	

	networking for growth	growth in education b. create networks in education	minutes	
16:45	Valedictory Function			

Pretest score – 12/20

Posttest score- 17/20

Retro pre and post assessment was conducted

Retro Pre/Post assessment from the participants

- 5 being excellent and 1 being below average.
- b. Mean scores on the retro-pre assessment (by participants as per format attached)

Topic	Item	Mean pre-score	Mean post-score
	Knwledgoe	3	5
duction: ice breaking and Group Dynamics Importance		4	5
System's Approach, Principles of adult learning,	Knowledge	3	5
Learning process	Importance	4	5
G I I I G I G GDVF	Knowledge	3	5
Goals, roles and Competencies: CBME	Importance	4	5
	Knowledge	3	5
The IMG – Goals, roles and Competencies	Importance	4	5
	Knowledge	3	5
Learning domains and progression of learning	Importance	4	5
Objectives - Writing objectives - Developing objectives	Knowledge	3	5
from competencies, linking learning and assessment with competencies	Importance	4	5
Workshop on writing objectives	Knowledge	3	5
workshop on writing objectives	Importance	4	5
Introduction to assessment	Knowledge	3	5
introduction to assessment	Importance	4	5
Choosing a teaching method for objectives and	Knowledge	3	5
competencies – Workshop	Importance	4	5
Interactive and Innovative teaching methods including	Knowledge	3	5
Large Group (Demo), Small Group (with demo) and appropriate use of media	Importance	4	5
	Knowledge	3	5
Writing a lesson plan	Importance	4	5

Assessment planning and quality assurance, Writing the	Knowledge	3	5
correct essay question, short answer question and MCQ	Importance	4	5
Internal assessment and Fermative assessment	Knowledge	3	5
Internal assessment and Formative assessment	Importance	4	5
Discussion on AETCOM Module: Reflection and	Knowledge	3	5
Narrative	Importance	4	5
Matching assessment to competency, objectives and	Knowledge	3	5
learning Workshop - Choosing the right assessment	Importance	4	5
Effective clinical and prostical skill tooching	Knowledge	3	5
Effective clinical and practical skill teaching	Importance	4	5
Assessment of clinical and mastical chills	Knowledge	3	5
Assessment of clinical and practical skills	Importance	4	5
Immunica CDI through tooks along	Knowledge	3	5
Improving SDL through technology	Importance	4	5
Foodbook	Knowledge	3	5
Feedback	Importance	4	5

Rapporteurs:

Day 1 – DR.C.Bharathi

<u>Day 2 – DR.S.Chandran</u>

<u>Day 3 – DR.B.T. Pradeepkumar</u>







































































